Světový den boje s rakovinou vaječníků se poprvé uskuteční 8. května 2013. Tohoto dne se účastní 26 organizací z celého světa, které se společně budou snažit vzdělávat a informovat o rakovině vaječníků a jejích symptomech. Pro ženy žijící s touto nemocí, jejich rodiny a přátelé, má být Světový den boje s rakovinou vaječníků dnem, který má podpořit sounáležitost v boji proti rakovině vaječníků.

Rakovina vaječníků je ročně diagnostikovaná skoro čtvrt milionu žen na celém světě a je zodpovědná za 140 000 úmrtí každý rok.

Statistika ukazuje, že pouze 45% žen s rakovinou vaječníků přežívá déle než pět let na rozdíl od 89% žen s rakovinou prsu.

Tento den by měl rozšířit informovanost a vzbudit povědomí o symptomech a rizikových faktorech rakoviny vaječníků.

„Uskutečnění Světového dne boje s rakovinou vaječníků je výjimečné. Spojení organizací z celého světa, které poprvé společně a jednotně podpoří boj proti rakovině vaječníků, získá pozornost medií i veřejnosti, která je potřeba. Když lidé pracují společně, může vzniknout skvělá věc. Podívejte se na úspěch aktivit v boji proti rakovině prsu za posledních 15 let – podívejte se čeho bylo dosaženo – nyní je čas podpořit i rakovinu vaječníků.“

Elisabeth Ross, CEO, Ovarian Cancer Canada, předsedkyně výboru Světového dne boje proti rakovině vaječníků.


0 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..