Seminář k novele zákona

Onko Unie, o. p. s., Institut pro zdravotní ekonomiku a technology assessment o.p.s (iHETA) a Průvodce pacienta, z.ú.uspořádali dne 25. 4. 2019 seminář pro pacientské organizace „Paragraf 16 a jak s ním dále….“ Jednalo se o seminář k aktuální novele zákona č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění, jehož cílem bylo přiblížit současnou praxi a legislativní plány v této oblasti zástupcům pacientů, pojištěnců a široké veřejnosti.

Shrnutí semináře a následné diskuze a tiskovou zprávu si můžete stáhnout zde:

Onkologická péče v zemích střední a východní Evropy očima pacientů

Prosíme, pomozte nám zjistit, jak pacienti vnímají onkologickou péči v České republice! Výzkum probíhá ve 13 zemích Evropy, organizuje ho chorvatská asociace onkologických pacientů v rámci projektu JACPO a jeho výsledky pomohou zlepšit nejen přístup k pacientům, ale i např. dostupnost léčby a psychologické pomoci.

Dotazník v českém jazyce naleznete zde.

Jak to cele dopadlo se dozvíme v květnu 2019.

Děkujeme!!

Připomínáme, že leden je celosvětově vyhlášený jako měsíc osvěty o rakovině děložního čípku!

Informační memorandum

Onko Unie, o. p. s.zpracovává osobní údaje v souladu s příslušnými platnými právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů (zejména nařízení EP a Rady (EU) 2016/679 o GDPR). Více informací naleznete v Informačním memorandu Onko Unie, o. p.s.

Na stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR se objevila zpráva zabývající se závadnými implantáty, kterých se v České republice použilo skoro 3 tisíce ve zhruba 50 zdravotnických zařízeních.

Celý článek zde